• Навигация двоен дин за кола
  • Навигация за кола 5 инча на промо цена
  • PRESTIGIO навигация
  • НАВИГАЦИИ PRESTIGIO GEOVISION
  • Навигация двоен дин с Android 6.0
  • Навигация двоен дин за Mercedes
ВАШИЯТ ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА GPS НАВИГАЦИЯ. НАВИГАЦИЯ ЗА КОЛА, НАВИГАЦИЯ ЗА КАМИОН, МУЛТИМЕДИЯ ДВОЕН ДИН И ЕДИНИЧЕН ДИН ЗА ВСИЧКИ МАРКИ АВТОМОБИЛИ, ПРЕДЛАГАМЕ ПРОДУКТИТЕ НА ИЗПЛАЩАНЕ. ДОВЕРЕТЕ СЕ НА КАЧЕСТВЕНИТЕ НАВИГАЦИИ, КОИТО ПРЕДЛАГАМЕ.

Навигация за вграждане срещу Преносима GPS навигация - предимства и недостатъци

13:41, 16 Януари 2019 видяна 3320 пъти
3,39 / 5 (370 гласа)
Вие не сте гласували за тази новина


Магазините за техника предлагат твърде много GPS навигационни устройства, включващи най-различни опции и екстри, но има категории и характеристики, които са от първостепенна важност и предоставят по-информиран избор на потребителя. Навигацията за кола може да бъде два основни вида: вграден и преносим. Вградените видове са под формата на фабрично вградени информационно-развлекателни системи, по-известни като мултимедия за кола. От друга страна са портативните навигации, които представляват преносими самостоятелни GPS навигационни устройства и смартфон GPS приложения.


Мултимедия за кола

Основното предимство на навигациите за вграждане е богата функционалност, която предлагат. Те предоставятголям набор от екстри и по този параграф са несравними с портативните навигации. Освен това, вградените навигации не затрупват таблото с допълнителни монтажни аксесоари като стойки, дискове или захранващи кабели. Съществуват обаче и редица недостатъци, които трябва да се вземат предвид.Предимства на мултимедия с GPS навигация:

- Множество функции, събрани в едно устройство - зависят от модела и могат да включват Bluetooth, Wi-fi, 3G, Android OS, приложения, DVR, OBD връзка, камера за заден ход, цифрова телевизия, цифров FM тунер и т.н.

- "Чиста инсталация", без видими кабели, стойки или други аксесоари

- Възможност за интеграция с други системи - аудио системата на колата, бордови компютър, управление от волана, система за следене налягане на гумите и др.

- Придават стилна визия на интериора на автомобила

 

Недостатъци на мултимедия за кола с GPS навигация:

- Висока цена
- Прекомерно скъпи или невъзможни (важи само за някои оригинални фабрични навигации) обновявания на карти, в зависимост от софтуера.
- Липса на мобилност - не може да се ползва в друго превозно средство поради вграждането и в таблото на конкретния автомобил.
Преносими GPS навигации

Въпреки че преносимите навигации не могат да се мерят с "чистата инсталация" и доброто позициониране в автомобила на вградените навигационни системи, те имат редица други предимства. Най-важният фактор, който трябва вземем впредвид, е, че портативните GPS навигации са преносими, което означава, че лесно можете да ги преместите от една кола в друга и обикновено са много по-евтини от навигацията за вграждане, което означава, че винаги можете да си купите ново устройство, ако актуализациите на картата се окажат твърде скъпи или устросйтвото се повреди.Предимства на преносимата GPS навигация:

 

- По-ниска цена

- Лесно преносима и с възможност за използване в различни превозните средства

- Лесно заменими - портативните навигации се предлагат в голямо разнообразие и на сравнително ниски цени

- Възможност за безплатен доживотен ъпдейт - някои марки и модели предлагат тази опция

- Множество видове - според предназначението и функциите си

 

Недостатъци на преносимата GPS навигация:

- Лесно забележими и лесни за кражба

- Захранващите кабели могат да създадат повреда на ел. система на автомобила

- Размер на екрана - по-малък от този на вградената мултимедия (бюджетни модели и приложения за мобилен телефон)

- По-слаба функционалност, в сравнение с вградените навигацииПотребителски опции: намаляване или разширяване на фунцкионалността?


Развитието на навигационните системи е всестранно. Наблюдаваме прогрес и при двата вида - както при преносимите, така и при вградените. Оригиналните навигации, фабрично вградени в автомобилите, предлагат по-слаба фунцкионалност. Тя обаче лесно може да бъде заменена от множеството заместители, които пазарът предлага. Сред офертите за двоен дин можем да намерим хиляди варианти за специализирана мултимедия за кола за различните марки и модели коли, както и опции за универсална навигация двоен дин и единичен дин. Така можем да се сдобием с функционална и модерна система за своята кола.

Преносимите навигации от своя страна също предлагат нови функции за потребителите. За онези, които ги предпочита,т или нямат възможност да се спрат на навигация за вграждане, на разположение са изключително разннобразни варианти, различаващи се по вид, предназначение, технически показатели и екстри, които да им гарантират удобство и комфорт.Навигация за вграждане Vs. Преносима GPS навигация

Макар, че няма лесен отговор на въпроса дали интегрираната или преносима GPS навигация е по-добра, те са достатъчно различни, за да можете да изберете по-добрия и подходящ вариант за вас. Ако планирате да управлявате едно и също превозно средство за дълго време и сте готови да платите малко повече, то тогава навигацията за вграждане може да се окаже добър избор. От друга страна, вероятно ще искате да използвате преносимо GPS устройство (или дори приложение за мобилен телефон), ако оценявате предимствата на мобилността и се стремите към по-ниската цена. Важно е да обмислите избора си предварително. Преценете необходимостта си от екстрите, които различните модели предлагат, възможността за актуализация на картите в бъдеще, техническата съвместимост на автомобила ви с избраното устросйтво и вашите възможности. Това ще ви помогне да направите своя избор.,


Напиши коментар

« Обратно към блога
 
  
таблети цени

Доставка

Доставката на всички артикули се извършва с куриерски фирми Econt и Speedy
GPS за камьон

Плащания

Плащането се извършва чрез НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ

таблети леос

Отстъпки

За покупки на едро отстъпките се определят индивидуално.

магазин GPS

Контакти с нас

0876  82 32 32
0897 82 32 32
E-mail - office@gps-navigacia.eu